Εργαστήρια Δεξιοτήτων για τη Β΄ Τάξη

Τμήματα Β1 και  Β2

Σχολικό έτος 2022-2023

Α΄  ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Στον Θεματικό Άξονα “Φροντίζω το περιβάλλον” των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων η Β’ Γυμνασίου ασχολήθηκε με τις Φυσικές Καταστροφές.

  • Αναζήτησε στοιχεία ανά τμήμα για τους Σεισμούς, τις Πλημμύρες, τις Πυρκαγιές, τους Ανεμοστρόβιλους και τους  Κεραυνούς
  • Δημιούργησαν ΚΟΥΙΖ με θέμα τις φυσικές καταστροφές

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθήτριες και μαθητές του Β1  και  Β2  του σχολείου μας με την επίσκεψή τους στην 1η ΕΜΑΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση-ομιλία για τα ακραία φυσικά φαινόμενα και το πως αντιμετωπίζονται αυτά από την ομάδα της 1ης  Ε.Μ.Α.Κ., να ξεναγηθούν στους χώρους εκεί και να δουν από κοντά τα οχήματα και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται  σε δύσκολες καταστάσεις  καθώς επίσης να γνωρίσουν και το εκπαιδευμένο σκυλί της ομάδας την  Αργώ. Δια ζώσης παρακολούθησαν μια επίδειξη εκπαίδευσης σκύλου και διασώστη.

Χάρη στο ενδιαφέρον όλων των μελών της ομάδας της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., οι μαθητές και μαθήτριες εξοικειώθηκαν με το χώρο και τις δράσεις της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. διευρύνοντας το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης σε ζητήματα κοινωνικής φύση.

Β΄  ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Στον Θεματικό Άξονα  “Ζω καλύτερα- Ευ Ζην” των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων η Β’ Γυμνασίου ασχολήθηκε με  τη Διατροφή  και την Πρόληψη από τις εξαρτήσεις.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων για υγιεινή διατροφή με PowerPoint, κατασκευή της πυραμίδας διατροφής, δημιουργία  ερωτηματολογίου, το οποίο οι μαθητές και μαθήτριες του Β1  κλήθηκαν να απαντήσουν και στη συνέχεια ακολούθησε η αποτίμηση των αποτελεσμάτων, οι μαθητές και μαθήτριες με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό κατά την διάρκεια της 1ης διδακτικής ώρας στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Β2 ανέδειξαν τις ικανότητες και δεξιότητές τους στην θεματική ενότητα ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ παρουσιάζοντας θεατρικό, συνέντευξη, παρουσίαση με PowerPoint, ταινίες μικρού μήκους από το You Tube, αλλά και συμμετέχοντας  με έργα ζωγραφικής σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα τις εξαρτήσεις. Τα έργα των παιδιών παρουσιάζονται παρακάτω:

ΤΟ_ΚΑΠΝΙΣΜΑ_ΜΙΑ_ΕΞΑΡΤΗΣΗ
Ελένη Ματεγάκη
No Smoking
Δημήτρης Μωραΐτης

Οι εργασίες των μαθητών παρουσιάζονται παρακάτω: